Rekordan broj klubova u UEKS

Novi članovi Udruženja esports klubova Srbije su Vračarski esports i LevelUp
Od aprila 2017.godine, nakon što je Srpski E-sports savez poverio organizaciju i rukovođenje takmičenjem, Udruženje esports klubova je u članstvo primila i klubove sa teritorije Kosova i Metohije kao i Vojvodine, čime je započet proces izdvajanja profesionalnog esporta kao posebne kategorije u okviru esports organizacije.

Udruženje je osnovano je sa ciljem unapređenja najvišeg ranga takmičenja na teritoriji Republike Srbije, a krajnji cilj jeste ukupno poboljšanje kvaliteta srpskog esporta. Udruženje predstavlja sportsko udruženje klubova koji se takmiče u Srbiji, a koji delegiraju svoje predstavnike u organe udruženja. Udruženje deluje u saradnji sa Srpski E-sports savezom i u skladu sa njegovim Statutom.
Organizuje i vodi takmičenje, predlaže propozicije, kalendar i sistem takmičenja.
Saradnjom u okviru Udruženja unapređuju se međusobni odnosi klubova, sistem takmičenja i uslovi organizacije takmičenja. Omogućeno je rešavanje pitanja od zajedničkog interesa za sve klubove, kao i za igrače i trenere tih klubova. Udruženje promoviše najviše sportske vrednosti i preduzima mere koje treba da spreče negativne pojave u esportu. U fokusu su borba za obezbeđenje regularnosti takmičenja, borba protiv korišćenja nedozvoljenih sredstava i drugih negativnih pojava u esportu. Takođe, stara se i o obezbeđivanju što boljeg stručnog rada u klubovima. Kroz saradnju sa medijima teži se popularizaciji esporta, boljeg informisanja javnosti i stvaranju bolje komunikacije među svim zainteresovanim stranama.

Podelite vest