LINK eSports organizovao studentski Summer Ranking za tri igre

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
E-sport sekcija LINK obrazovne alijanse održala je LAN takmičenje u tri igre – FIFA, CS:GO i League of Legends.

LINK eSports je u gejming centru Net Escape okupio svoje učenike i na dvodnevnom LAN takmičenju dobio prve CS:GO, LoL i FIFA timove. Pored studenata Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), zaigrali su i predstavnici Savremene gimnazije, Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS), International Schoola i Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu. Kada je reč o formatu, CS:GO i League of Legends timovi su igrali BO3 polufinala, dok su njihovi finalni mečevi bili BO5. FIFA, koja ima poprilično kraće partije u odnosu na CS:GO i LoL, imala je prvo grupnu fazu, pa tek onda BO3 polufinale i BO5 finale.

Prva faza projekta LINK eSports bilo je skautiranje, a druga je takmičenje u vidu turnira timova sastavljenih od učenika i studenata sa pet različitih fakulteta i srednjih škola. Timovi su se najpre takmičili međusobno, a potom svaki sa dva tima istovremeno. Kada je reč o formatu, CS:GO i League of Legends timovi su igrali BO3 polufinala, dok su njihovi finalni mečevi bili BO5. FIFA, koja ima poprilično kraće partije u odnosu na CS:GO i LoL, imala je prvo grupnu fazu, pa tek onda BO3 polufinale i BO5 finale.

LINK eSports kao deo LINK obrazovne alijanse osnovan je radi popularizacije takmičarskog bavljenja esportom. S obzirom na svetsku popularnost esporta, prilikom izbora takmičarskih disciplina vodili su se onim najzastupljenijim, kako bi rezultati koje će timovi na kraju takmičenja postići dobili na vrednosti.

 

Podelite vest

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin