LINK eSports organizovao studentski Summer Ranking za tri igre

E-sport sekcija LINK obrazovne alijanse održala je LAN takmičenje u tri igre – FIFA, CS:GO i League of Legends.

LINK eSports je u gejming centru Net Escape okupio svoje učenike i na dvodnevnom LAN takmičenju dobio prve CS:GO, LoL i FIFA timove. Pored studenata Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), zaigrali su i predstavnici Savremene gimnazije, Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS), International Schoola i Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu. Kada je reč o formatu, CS:GO i League of Legends timovi su igrali BO3 polufinala, dok su njihovi finalni mečevi bili BO5. FIFA, koja ima poprilično kraće partije u odnosu na CS:GO i LoL, imala je prvo grupnu fazu, pa tek onda BO3 polufinale i BO5 finale.

Prva faza projekta LINK eSports bilo je skautiranje, a druga je takmičenje u vidu turnira timova sastavljenih od učenika i studenata sa pet različitih fakulteta i srednjih škola. Timovi su se najpre takmičili međusobno, a potom svaki sa dva tima istovremeno. Kada je reč o formatu, CS:GO i League of Legends timovi su igrali BO3 polufinala, dok su njihovi finalni mečevi bili BO5. FIFA, koja ima poprilično kraće partije u odnosu na CS:GO i LoL, imala je prvo grupnu fazu, pa tek onda BO3 polufinale i BO5 finale.

LINK eSports kao deo LINK obrazovne alijanse osnovan je radi popularizacije takmičarskog bavljenja esportom. S obzirom na svetsku popularnost esporta, prilikom izbora takmičarskih disciplina vodili su se onim najzastupljenijim, kako bi rezultati koje će timovi na kraju takmičenja postići dobili na vrednosti.

 

Podelite vest